fg

 

Tisztelt Érdeklődő, Látogató!


Ön Ábel Endre honlapját látja, mely egy 279 darabból álló, tenyérlenyomat gyűjteményt mutat be.

A rendszerváltást követő időszakban világossá vált, hogy az egyetemes művészet és alkotás szereplői is könnyen elfelejtődhetnek, ha az aktuális politika és/vagy megbecsülés nem kedvez nekik. Úgy hisszük, hogy az alkotás, a művészet nem lehet aktuálpolitikai, vagy jó kapcsolatok kérdése. Sok művész, sportoló, kimagasló teljesítményt nyújtó személy él közöttünk, akik olyat alkottak, ami messze túlmutat rajtuk, rajtunk, korunk zavarosságán és valóban méltó egy független és örökérvényű megbecsülésre és megemlékezésre.

Nekik, alkotásuknak, eredményeiknek kívánunk emléket állítani és előttük tisztelegni. A gyűjtemény létrehozásával és az értékesítésből befolyó bevétel egy részével a gyűjtő (saját döntése alapján) a Magyar Keresztény könnyűzene egyik képviselőjét, név szerint Prazsák Lászlót szeretné támogatni, aki közel 25 éve működik teljes idejű szolgálóként és munkásságán keresztül a magyarság megtérését és előre menetelét kívánja segíteni. A célt, hogy a keresztény zenét szeretném támogatni, előre jeleztem az adott művészek, sportolók, ismert személyek felé a megkereséskor.

Személyválogatás nélkül, megközelítőleg hat év alatt állt össze a meglévő gyűjtemény. Nagyon sok kiváló ember maradt ki, akiknek itt lenne a helyük, ez csupán a gyűjtőmunka bonyolultsága és korlátai miatt alakult így.

Mindenekelőtt de messze nem kizárólag köszönet illeti Eperjes Károly színművészt, aki vállalta, hogy ennek a programnak, gyűjtőmunkának a védnöke lesz, Bubik István színművészt, aki sokat segített az indulásban, Mikó István színművészt, aki készséggel állt rendelkezésemre művészkollégáival együtt, és persze mindazokat, akiknek tenyérlenyomata megörökíttetett a jelen és jövő nemzedékei számára.

Bízom abban, hogy ha a lenyomatok gazdára találnak, azok itt maradnak Magyarországon, és leendő tulajdonosa által bemutatásra kerülhetnek, hogy minden érdeklődő megtekinthesse azokat.

Végezetül fontosnak tartom megemlíteni, hogy a fent nevezett cél megvalósítására 250 db-os számozott sorozatot tudtam létrehozni, amelyből 28 darab lenyomat két eredeti példányban készült el így a teljes sorozat 278+1, azaz 279 darabból áll. Minden darab az adott személy saját aláírásával hitelesített.

Az itt látható gyűjtemény az eredeti példányok fényképeit tartalmazza virtuális keretben.

Vásárlás céljából a következő feltételekkel fogadok el ajánlatokat:
a) a gyűjtő célja, hogy a sorszámozott sorozat (250 db-os) lehetőleg egy egészként kerüljön értékesítésre,
b) ajánlattételt csak írásban, az alább feltüntetett drótposta címen névvel, címmel, telefonszámmal, összeg megjelöléssel fogadok el. Fontos megjelölni, hogy az ajánlat a számozott sorozatra, (250 db-os), vagy a 29 darabból álló kis gyűjteményre vonatkozik-e és annak mely darabjára, darabjaira vagy egészére.
A gyűjtő fenntartja a jogot magának, hogy inkorrekt, komolytalan ajánlattételt ne vegyen figyelembe.


Ábel Endre

abelendre[kukac]gmail.com

 

 

 

fel»